Mystic Messenger ~ Játék ismertető - KÉrdekesség

2018. szept. 19.

Mystic Messenger ~ Játék ismertető

A Mystic Messenger egy dél-koreai, nő központú játék, mely a Cheritz nevű cég egyik játéka. A visual novel alapú játék 2016. július 8-án jelent meg, eredetileg android rendszere, de egy hónappal később az év augusztusában iOS-ra is kiadták. A játék három nyelven angolul, koreaiul és kínaiul érhető el jelenleg. 2017-ben a "Korea Game Awards" nevű eseményen megkapta a Mystic Messenger a "Legjobb Indie Játék" díjat. A játék érdekessége, hogy nem csak egy tipikus randi játék, hanem messenger/ chat alapú. 
Alaptörténet:
A Mystic Messenger a női közönséget célozta meg, hiszen egy virtuális lány szerepét kell felvennünk, akinek a nevét és az alaptermészetét a játékos szabja meg. A játékost MC-nek, hősnőnek vagy főszereplőnek nevezik (erről bővebben az Érdekességek részben), és egy rejtélyes alkalmazást tölt le egy "Unknown" nevű egyénnek hála, aki segítséget kér az MC-től, vagyis tőlünk. Viszont,  először is, hogy ne unatkozzunk el kell mennünk egy címre, pontosabban egy apartmanhoz, ami egy elég neves környéken van. Meg amúgy is fényes nappal van, mi baj történhetne? Szóval, oda megyünk ezzel segítve az idegent.

A lényeg, hogy az alkalmazás csak ebben apartmanban működik, ami egy jótékonysági szervezeté, az RFA-é (vagyis Rika's Fundraising Association-é). A messenger-nek hála 6 másik egyénnel hozz össze a sors minket, a többi RFA taggal. A félreértések tisztázása után 11 napot kapunk egy jótékonysági bál/ parti megszervezésére, a vendégek meghívására. Mindeközben a 7 főkarakter háttér-történetét ismerhetjük meg egy kicsit jobban, és az egyik sráccal a 11. nap végére összejöhetünk. Ha ez nem volna elég rá kell jönnünk az igazságra az RFA-val és az eredeti ötletgazdával Rika-val kapcsolatban. 

Szereplők:
Zen: valódi nevén Hyun Ryu egy, a főbb karakterek közül, akinek a történetét a "Casual Story"-ban lehet kijátszani. Zen egy félig befutott színész, énekes és táncos, aki nárcisztikus és önző személyiséggel rendelkezik. Azt gondolnánk, hogy a helyességét használja ki a sikeresség érdekében, ennek ellenére keményen dolgozik azon, hogy egyre jobb és népszerűbb idol legyen. A fejlődés számára az első.
Yoosung: Yoosung történetét szintén a "Casual Story"-ban lehet kijátszani és egy, a főbb szereplők közül. Másodéves egyetemista, aki a LOLOL nevű játék megszállottja, szinte már függ tőle és sok időt is tölt a játékban. Ennek viszont sajnos szomorú története van, hiszen Rika (unokatestvére) halálán nem tudja túl tenni magát, és a gyászát a netes játékokba folytja, ezzel elhanyagolva tanulmányait. Korábban kitűnő tanuló volt, a LOLOL mellett a hobbija a főzés.
Jaehee Kang: Története a "Casual Story"-ban játszható ki, és az egyetlen egy női (főbb) karakter mellettünk, akivel meglepő módon lehet randizni. Jaehee a C&R International Company főtitkára és 2 éve Jumin Han személyi asszisztense is egyben. Nagyon kedves és szorgalmas. Zen egyik nagy rajongója. Hisz a sorsban és a véletlenekben.
Jumin Han: Jumin történetét már a "Deep Story"-ban ismerhetjük meg. Egy gazdag család fia, a C&R International Company örököse és egyik vezetője. Mindig üzleti úton van, csak a munkájáról és macskájáról Elizabeth 3rd-ről beszél. Emiatt mindig hivatalosan beszél, ami azért is vicces, mert így nem érti 707 és Yoosung beszélgetését, akik előszeretettel beszélnek szlengesen. Azonban a múltbéli rossz tapasztalatai miatt nagyon bizalmatlan a nőkkel szemben, ezért a többiek azt hiszik róla, hogy meleg.
707: Sokan ismerik úgy, hogy 707 vagy Seven, kereszténynevén Choi Luciel-ként. Valódi neve viszont Choi Saeyoung, de miért van ennyi neve? Mert hivatásos hacker, aki nagyon gyorsan megtalál minden információt és hamarabb tud dolgokat rólad, mint te magad. Imádja a cicákat, főleg Jumin macskáját Elizabeth 3rd-t. 707 kedvenc étele a Honey Buddha Chips. Történetét szintén a "Deep Story"-ban lehet kijátszani.
V: Valódi nevén Kim Jihyun, a történet egyik mellékszereplője, de nagyon fontos szerepe van. Jelenleg ő az RFA vezetője, de szinte sose beszélünk vele, hiszen mindig offline van. Részleges vaksága van, de a fotós állását megtartotta, ezért sokat utazik. Rika vőlegénye volt, halála után V depresszióba esett, amit még Yoosung felé sem mutatott ki. Gyakran dolgozik együtt 707-nel, emellett gyerekkori barátja Jumin. Szerepel a "Casual" és a "Deep Story"-ban is, mint mellékszereplő, de 2017. szeptember 8-án saját történetet kapott az "Another Story'-val.
Unknown: Ismerhetjük úgy, mint ???, Ray vagy Unknown. A Mint Eye nevű szervezet egyik tanítványa. Nagyon ellenséges és védelmező személy tud lenni, ami egy korábbi, tragikus eseménynek köszönhető. Paranoiás, senkiben sem tud megbízni, mert fél, hogy elhagyja őt az illető. A kezdetekben V-hez hasonlóan mellékszereplőnek szánták, de (népszerűségének köszönhetően) 2018 januárjában szintén kiadtak vele egy "Another Story"-t, amiben az ő életét ismerhetjük meg.
MC: A főszereplő hölgy, vagyis mi. Unknown-nak hála bekerülünk az RFA-ba és átvesszük Rika szerepét. 11 napunk van összedobni egy partit, meghívni a vendégeket, gondoskodni mindenről, emellett még szerelembe is esünk. Ez idő alatt beszélgetünk a többi karakterrel, és hogy kivel jövünk össze nagyban függ attól, hogy milyen válaszokat adtunk a chatelés közben, és ettől is függ, hogy "good" vagy "bad ending-et" kapunk-e.

Érdekességek:
  • Felmérések szerint a legnépszerűbb karakter 707, míg a legutáltabb Rika. 
  • A karakterek többször utalnak arra, hogy ők csak kitalált karakterek, robotok és, hogy ez csak egy játék. Leginkább 707 és Yoosung rombolja le ezt a "negyedik falat".
  • Ebből kifolyólag van, hogy a választott nevünk helyett "Heroine"-nak vagy "MC"-nek neveznek minket. 
  • 707-nek összesen 9 becenevét ismerjük meg a játék során. 
  • Yoosung bad ending-je a leghosszabb az összes történet közül. 
  • Zen allergiás a macskaszőrre.
  • 707 és Jaehee biszexuális, ezért van az, hogy lehet Jaehee-val is randizni.
  • Az MC-n kívül minden karakternek van saját emoji-ja. 
  • 707 szinkronszínészének, Kim Yeong Seon-nak 1%-on volt a telefonja, amikor elfogadta a szerepet. 
  • Zen álmai látomások, amelyek gyakran valóra válnak.
  • 707 összesen 17 nyelven beszél.
  • Rengeteg márka és oldal név van elrejtve a játékban, mint a Twitter (Twetter), Honey Butter Chips (Honey Buddha Chips) vagy a Dr. Pepper (Dr. Popper).
  • Rika volt az eredeti MC, miatta jött létre a játék.
  • A teóriák szerint minden "route" alatt 707, Yoosung és Zen szerelmes az MC-be, vagyis belénk.  
  • Már a prológusban is van "bad ending", amennyiben nagyon bizalmatlanok vagyunk "Unknown"-val szemben.
  • Az MC-nek valójában nincs szeme, vagyis jobban mondva nem rajzoltak neki, aminek szimbolikus jelentése van, hiszen a játékos a szem, aki mindent lát.
  • (SPOILER lehet) Saeran-nak borderline személyiség zavara van, ahogy szinkronszínészének Kang Sujin-nak is. 
Vélemény:
Sok szabadidő híján kerestem valamit, ami leköt egy ideig és mivel eléggé szeretek játszani egy visual novel-t akartam kivinni. Viszont normális visual novel-el/ otame game-el még nem sűrűn találkoztam, így kellemes csalódás volt a Mystic Messenger. Nem egy átlagos novel játék, hiszen alapból chat rendszer működik a játékban, a beszélgetések ott folynak, és az 5. naptól lép be a visual novel mód, ami csak annyit tesz, hogy jobban belelátunk a választottunk életébe. Újdonság még, hogy a játékban van email, sms és telefonhívás opció, aminek számos előnye van. 

Az emaileken keresztül levelezünk a vendégekkel, míg az sms és hívás opció arra szolgál, hogy amit a többiek előtt nem akarunk xy-nal megbeszélni, azt így megtehetjük. Egyébként fun fact, hogy a játék egyik fejlesztőjének Cactus-nak köszönhetjük ezt az opciót, hiszen az ő ötlete volt a telefonhívás opció, az eredeti tervekben ez nem volt benne. Pozitívuma még, hogy nem csak szimpla "good" és "band ending" van, mint a legtöbb otame játékban, hanem sokkal több a lehetőség és nagyon sok kimenetele lehet a történetnek. Majdnem teljes mértékben ingyenes a játék, hiszen szíveket lehet gyűjteni a helyes válaszokkal, és 100 szívet 1 homokórává lehet átváltani, így a kezdeti 40 darabot lehet növelni. Homokórával tudsz fizetni a telefonálásért, illetve ha kihagysz egy chat beszélgetést 5 óra ellenében újra tudod játszani, mintha eredetileg te is részt vettél volna a beszélgetésben.

További pozitívuma még, hogy a chat ablakok bizonyos időközönként nyílnak meg, van hajnali és késő esti chat is, és mindig a napszaknak megfelelően zajlanak a dolgok. Viszont ez a hátránya is, hiszen ha kihagysz egy kört, akkor azért fizetned kell, hogy te is benne legyél a beszélgetésbe (-5 homokóra). Ennek ellenére, ha a késő esti vagy hajnali chat-et kihagyja az ember, nem veszít vele semmit, hiszen a fontosabb beszélgetések nappal történnek. További előnye a játéknak (ami számomra szintén különleges volt), hogy koreaiul beszélnek a szereplők, de minden angolul van feliratozva (még a telefonhívások is), illetve nem nehéz a játék nyelvezete, alap angol tudással is nagyon sok mindent meglehet érteni. Szóval, teljes mértékben kellemes csalódás volt a játék~. 
A játék kezelőfelülete. 

Ha pedig ez nem volt elég, még egy kis kedvcsináló ~ a játék opening-je:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése