10 dolog, amiről tulajdonképpen nem tudtad, hogy illegális Koreában. - KÉrdekesség

2018. szept. 21.

10 dolog, amiről tulajdonképpen nem tudtad, hogy illegális Koreában.

1. Szerencsejáték
  Annak ellenére, hogy olyan hírességekkel reklámozzák a kaszinókat, mint Kim Soohyun vagy Lee Minho, valójában a koreai állampolgároknak tilos a szerencsejáték hazájukban. Az odalátogató külföldieknek teljesen megengedett a szerencsejáték, ez az amiért ekkora PR reklámot kapnak a kaszinók.

2. Köpködés
  Igaz, rengeteg embert láthatsz Szöul utcáin köpködni, valójában ez a tevékenységfajta illegális Koreában. Ha rajtakapnak, kemény pénzbírságot szabhatnak ki érte.

3. Tetoválások
  A tetoválás Koreában, mint olyan, illegális tevékenység, mióta hivatalos  doktori engedély kell ahhoz, hogy tetoválóművész legyél. Ennek ellenére a tetováló stúdiók még mindig működnek Koreában a végrehajtás hiánya miatt.



4. Miniszoknyák

  Bár soha nem hozták be ezt a törvényt, a miniszoknyákat majdnem kitiltottak Koreából. A néhai elnök Park Geunhye egy olyan törvényt próbált meghozni, mely a magukból túl sokat mutató embereket bírságolná, ennek ára 50,000 koreai won (nagyságrendileg 12,500 forint) lett volna.

5. Utcai árusok
  Számos utcai árus , tulajdonképpen illegálisan működik. Természetesen nem az össze utcai árus szegi meg a törvényt, de közülük sokan szabályellenesen vannat nyitva és nem is adóznak.




6. Online játékok 

    A ,, Shutdown Law" ( üzemszünet szabály) néven ismert  Koreai törvény szerint , a kormány tiltja a 16 évnél fiatalabb gyermekeknek, hogy éjfél és reggel 6 óra között online játékokkal játszanak. A népszerű online játékok szerverei a 16 év alatti játékosok számára korlátozottak ezen órák alatt, mert a játékosoknak a legtöbb játékra való regisztrációhoz szüksége van a személyi azonosító számukra.




7. Pornógráfia

  Míg a pornográfia cenzúrája az utóbbi időben sokkal lazábbá vált, a koreai kormány még mindig sok olyan webhelyet blokkol, amelyeket túlságosan sértőnek tart.

8. Kutyahús
  Míg a kutyahús technikailag nem illegális, jogszerűsége továbbra is nagyon vitatott. Szigorúbb törvények születtek a kutyahús árulás szabályozásában, de az aktivista csoportok továbbra is az értékesítés teljes tilalmára törekednek.


9. Dohányzás
  A dohányzás rendkívűl gyakori cselekedet Koreában, valójában viszont a legtöbb publikus helyen illegális dohányozni. Ha rajtakapnak akkor a bírság akár 100,000 KRW is lehet ( nagyságrendűleg 25,000 HUF).

10. Marihuána
  Bár más országokban, mint Kanada vagy az Egyesült Államok néhány államában a marihuánát legálisan lehet használni, addig más országokban ez a növény extrém illegálisnak számít, és ezen országok közé tartozik Korea is. Néhány idolnak, köztük a BIGBANG-es T.O.P-nak és  G-Dragon-nak kisebb kihágása jogi következményekkel járt , miután a rendőrség kiderítette, hogy marihuánás cigarettát szívtak el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése