13 Kpop csapatnév valós jelentése. - KÉrdekesség

2018. aug. 26.

13 Kpop csapatnév valós jelentése.

1. BTS


   Nem, a BTS nem azt jelenti, hogy ,, Behind the Scenes" ( a színfalak mögött).   A BTS a ,, Bangtan Sonyeondan" rövidítése, ami annyit jelent ,, Golyóálló Fiú Cserkészek" ( Igen, magyarul érdekesen hangzik) .  A név mögötti gondolat az volt, hogy majd a BTS zenéje pajzsként fogja védeni őket ( Az értékeiket és az álmaikat), a sztereotípiáktól, a kritikáktól és az elvárásoktól, amit a világ küldd rájuk, mint a fegyverből tüzelő gólyózápor. 2017 júliusában a BTS alternatív, új jelentést adott a rövidítésüknek, ami a ,, Beyond The Scene" lett ( fordíthatjuk ,,  A színpadon túlnak" is akár), hogy tükrözzék globális népszerűségüket. Azt is jelenti, hogy képviseli azokat a fiatalokat, akik túlmutatnak a jelenlegi valóságukon, hogy előre lépjenek álmaik felé.
  Fun fact.: A BTS fanclubjának neve A.R.M.Y, ami azt jelenti ,, Adorable Representative M.C of Youth.'' - A fiatalság imádnivaló ceremónia mester képviselője.- (Magyarul ismét semmi érteleme)

2. EXO


   Az EXO az "EXOPLANET" kifejezésre utal, amely egy olyan bolygó, amely  túlmutat a mi naprendszerünkön. Amikor a banda 2012-ben debütált volt egyfajta földönkívűli-s /szupererő-s koncepciójuk, amely teljesen illeszkedett a nevükhöz. A csapat promótált EXO-K -ként ( EXO-Korea), természetesen Koreában, és EXO-M-ként ( EXO- Mandarin) Kínában. A SubUnit-uk rövidítése, az EXO- CBX, a 3 tag nevére utal: Chen, Baekhyun és Xiumin.

3. NCT


  Az NCT a Neo Culture Technology-t ( Új Kultúrális Technológiá-nak fordítanám) képviseli, és leírja a csoport azon koncepcióját, hogy korlátlan számú, különböző országokból való tagok több részegységre tagolódnak: NCT Dream, NCT U és NCT 127. Az NCT 127  "127" -je Szöul hosszirányú koordinátájára utal, mivel a SubUnit Szöulban található. Az NCT U az NCT egyesített verziója, mivel a dalok nem végleges felálláson alapulnak, hanem olyan NCT tagokon akikhez a legjobban illik maga a szám.

4. 2NE1


   A 2NE1 kevésbé egy rövidítés, sokkal inkább egy egyedülálló, egyszerűsített kifejezése az
,,Új Evolúciója a 21.-dik Századnak". A korábbi 2NE1 tagok minden bizonnyal megérdemelték a merész, egyedi nevüket, amely megfelelt stílusuknak.

5. B1A4


  A B1A4 is sokkal inkább egy egyszerűsített kifejezés, mint a 2NE1. ,, Be The One, All for One''
(Légy Az Egy, Egy Mindenkiért). A nevük a vértípusukra is visszavezethető. Egyetlen egy tag B vércsoportú, az össze többi A.

6. VIXX


  A  ,,Value In Exelsis" szintén csak egy rövidítés.  Az ,, In Exelsis''  Latin eredetű, melynek jelentése  ,,A Legmagasabb Fokon". Ennélfogva , a VIXX azt jelenti ,, Value In The Highest Degree" ( Érték A Legmagasabb Fokon). A név elitnek és elegánsnak hangzik, tökéletes egy olyan csoport számára, amely minden alkalommal kiváló minőséget nyújt.

7. U-KISS


  A U-KISS jelentése ,, Ubiquitous Korean International Superstar" ( Mindenhol jelenlévő Koreai Nemzetközi Szupersztár).

8. TVXQ!


   Sok fan, el sem tudja képzelni, hogy a TVXQ! miként is lehet a ,, Rising Gods of the East", vagyis a ( Kelet Felkelő Istenei)-nek rövidítése. Tulajdonképpen a név kezdőbetűi a Kínai változatnak,a ,,Tong Vfeng Sien Qi"-nek a rövidítése.

9. TEEN TOP


   A TEEN TOP  lehetséges, hogy a kpop történelem legabszurdabb rövidítése. Ki gondolná, hogy a TEEN TOP jelentése ,,Teenager Emoboy Emotion Next Generation  Talent Object Praise"?
- Őszíntén szólva, fogalmam sincs, hogyan is fordíthatnám ezt le magyarra...~ 

10. NU'EST


  A NU'EST azt jelenti ,,New EStabilished Style And Tempo" ( Újraformázott Stílus És Tempó). Nem is igazán egy rövidítés, de ennek ellenére igaz a csoport általános képére. Amikor a NU'EST debütált, világossá vált a nevük, mind az Új stílus és mind a Tempó.

11. BtoB


  A BtoB jelentése ,, Born To Beat" , vagyis  ( Ütemre Születve).

12. BEAST


  Mielőtt a HIGHLIGHT , HIGHLIGHT lett, BEAST, vagypedig B2ST volt, amely azt jelenti
,,Boys Of EAst Standing Tall" ( Kelet Fiai Magasodnak)  , vagy ,,Boys To Search For Top"
( Fiúk Akik A Legjobbat Keresik). Mindkét jelentés arra utal, hogy a banda minden fölé emelkedik, és uralja a zenét. Miután a csapat elhagyta a régi ügynökséget, megváltoztatták nevüket HIGHLIGHT-ra, ami azt jelenti, hogy ,, The Brightest Part" (A legfényesebb Rész).

13. MBLAQ


   Ha a TEEN TOP az első helyezett a legfurább rövidítések között, akkor az MBLAQ a második.
Jelentése pedig ,, Music Boys Live In Absolute Quality", azaz ( A Zenélő Fiúk Abszolút Minőségben Élnek).

cr: Koreaboo

Rebeka





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése