Zeneajánló: Vattacukor~ - KÉrdekesség

2017. ápr. 2.

Zeneajánló: Vattacukor~

   

     Az eheti témánk a Vattacukor . Szóval, nem tudom, ti, hogy vagytok vele , de engem a vattacukortól a töménytelen édes, ragacsos szájíz fog el , és a nagy adagban kapott cukor dózis. Így arra gondoltam, hogy ebben az ajánlóban inkább  az MV-k vizuális,-képi világára fogok rámenni és a dalok hangzására, mint sem a számok értelmére. Tudom, tudom ,hogy alig lesz a felsoroltak között fiúbanda,de valahogy  a lányok jobban szeretnek édes videoklipekkel előrukkolni.Q_Q
Tisztában vagyok azzal ,hogy rengetegen vannak a kpop világában, akik nem igazán hallgatják a lánybandák dalait - és sajnos rengeteg oldal foglalkozik vele,hogy sokan kiutálják őket,ami nem egy szép dolog,de hahó kérem-szépen. Ők is rengeteget dolgoznak és igenis megérdemlik az elismerést.Az utálkozás helyett inkább csak görgetnének át rajtuk.- , és esetleg köztetek is vannak páran, de ki tudja, talán most megszeretitek majd. Köszönöm a figyelmet! :D Akkor kezdjünk is neki ! :

1. B1A4- Beautiful Target


Ez a szám 2011-ben jelent meg a srácok második mini-albumán, melynek címe It B1A4.
67. helyezésig jutott el a Koreai Gaon,- és K-pop Hot 100 Chart-on.
Először is vegyük figyelembe Gongchant, az a Tigrises pulcsi, kesztyű együttes valami borzalmasan aranyosan áll neki. Vagy amikor Baro a "tűzoltóautó " platóján érkezik, teljes felszerelésben, meg a többiek is. Ilyen körülmények között az én házam is kigyulladhatna. (kekeke~). Viszont , ha odafigyelünk a fiúk többi munkájára,a dallam igen ritmusos és kellemes a fülnek, a táncmozdulataik a refrénnél pedig igen egyszerűek, ami jól esik egyébként a szemnek.Azt se hagyjuk ki, hogy milyen kis édesek voltak még anno.

2. Girl's Day - Twinkle Twinkle


Kezdjük azzal,hogy a 2011-es Girl's Day nagyon cuki volt. Csak nézzetek rájuk. :3 Tény és való,hogy a lányok 2012 októberétől 4-en folytatták, hiszen Jihae személyes okok miatt kilépett  csapatból. Mint ahogy említettem, a Twinkle Twinkle egy 2011-es szám a Girl's Day Party # 3 Single-n helyezkedett el, viszont felkerült a 2013-as Expectation ,- és a Female President Repackage Albumukra is. Az MV-ben azt láthatjuk,hogy Minah kiszemelt pasija akármelyik lányra rávetné a hálóját és ők szintúgy vissza. Ezt próbálja meg megakadályozni, a már otthon (?:'D) eltervezett cselekedetekkel, amik meglepő módon be is jönnek. Aztán meglátja Soojinnal kézenfogva, amitől összeesik, és bumm egycsapásra mindenki baromi jó barát lesz. Igen, kicsit értelmetlen, de már megszokhattuk. Említést teszek még a koreográfiáról. Valami iszonyúan aranyos. A lányoknak van még pár aranyos MV-je ha érdekel titeket: Oh My God, Darling, Hello Bubble.

3. TOUCH - Let's Walk Together


 A fiúkat az ismerheti igazából, aki már 2012.-ben is benne volt a Kpop iparban. Sajnos ők egy gyorsan lecsengő banda voltak , vannak. Hogy őszinte legyek, nem láttam sehol,hogy feloszlottak volna,szóval fogalmam sincs.  Eredetileg  7 taggal indultak,még 2010-ben, de rengeteg drasztikus tagváltáson estek át, sőt ha ismeritek a Boy's Republic-os Sunwoo-t, akkor máris ismertek  egy ex-TOUCH tagot. Régen Dabin volt a neve, azóta ugye hivatalosan is megváltoztatta. Mindegy, lényeg a lényeg, hogy tudomásom szerint az utolsó számuk egy japán single volt, még 2014-ben, immáron 4 taggal. Maga a szám egy lágyabb tendencián alapul, amolyan kis édes szerelmes szám, a videoklip pedig követi ugyan ezt a vonalat a világos színeivel. Véleményem szerint egy aranyos szám, nem top 10-be való,de igen kellemes.

4. IU- Marshmallow


Egy 2009-es szám, mely az IU...IM c. középlemezén helyezkedik el.
IU-t szerintem elég sokan ismerik. Ez a lány maga egy cukorbomba. Mind kinézetileg és mind belsőleg,persze csak amennyit mi is látunk belőle. A nevetése..arról meg ne is beszéljünk :D
Mint említettem IU maga a cukiság azért egy élő mályvacukorral az oldalán lefegyverezi az embert. A kádban horgászásról ne is beszéljünk. Igaz, ebben a dalban nem tudta megmutatni igazán lebilincselő tehetségét,de aki ismeri, tudja,hogy IU hangja akár egy angyalé.

5. Strawberry Milk - OK



A Strawberry Milk a Crayon Pop alcsapata és igen ők a CP ikerlányai Choa és Way. Már a megjelenésük és nagyon édi, de ez az MV überel mindent. Mi aranyosabb van annál,ha eperrel a fejükön vagy szívószállal a hátukon táncikálnak , kérdem én ?! Esetleg a popsira irt szövegek, a díszlet, a tánc, vagy maga a dal? Ki tudja. De azt bátran ki merem jelenteni, hogy a Crayon Pop lányai ( így a Strawberry Milk is) a Kpop aegyo (cukin viselkedés) koronázatlan királynői.


Bónuszként pedig elhoztam nektek a Kwiyomi (aranyos) dalt , -hiszen mi más illene jobban a témához?- Ilhoon (BTOB) előadásában és egy két szám ötletet, ha vágytok még rá:


After School alcsapata az Orange Caramel: A legtöbb számuk bugyután édes, szóval ajánlom őket.
 Secret pár számát: Shy boy, I do I do, Yoohoo.
Boyfriend: Debüt számuk a Boyfriend (:'D <3)

Rebeka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése