Allergiás idolok - KÉrdekesség

2017. márc. 12.

Allergiás idolok

Mára már az allergia népbetegséggé nőtte ki magát, bizonyára mindenki ismer a környezetében minimum egy embert, aki valamilyen allergiával küszködik, ha nem épp ő az az illető. Vannak allergiák, amelyek szezonálisak, csak az év egy bizonyos szakaszában alakul ki, de vannak állandóak, amikkel nap, mint nap küszködünk. 
Természetesen az idolok se kivételek. 


1. Taeyeon (SNSD) a diófélékre, azaz a csonthéjasokra és az olajos magvakra allergiás. Akár néhány szem mogyoró is halálos lehet számára, ha nem kapja meg azonnal a megfelelő kezelést, ugyanis az allergiás reakció többek között lehet duzzanatok a torokban és légzési nehézségek.


2. Gikwang (ex-BEAST, jelenleg Highlight) sokfajta tengeri herkentyűre allergiás, ami szintén halálhoz vezethet, ha túl sokat fogyaszt az ételből. Legjellemzőbb tünetei: az arc kipirosodása, test szerte csalánkiütés, torokduzzanat, nehézlégzés.


3. Kyung (Block B) a macskaszőrre allergiás, emiatt nem mehet egy szőrmók közelébe se. A macskaszőr irritálhatja az orrnyálkahártyát, a szemet, a bőr természetes védő hámrétegét, ami miatt kialakulhat rendszeres és nehezen enyhülő tüsszögés, orrfolyás, köhögés; duzzadt, kivörösödő, gyulladt, könnyező szem; ekcéma, csalánkiütés, bőrpír.


4. Onew (SHINee) nagyon ritka és szokatlan allergiákban szenved. Allergiás az uborkára és a dinnyefélékre. Az uborka allergia tünetei: viszketés, fej- és hasfájás, valamint hasmenés. A dinnyeallergiát a legkönnyebben a dinnyefogyasztás után jelentkező szájüregi viszketésről, szájüregi duzzanatokról, torokduzzanatról ismerhető fel.


5. Junsu (ex-TVXQ, jelenleg JYJ) minden évben megszenved az allergiával, nem nagyon tehet ellene, ugyanis a polleneket nem zárhatja ki az életéből. A pollenallergia, más néven szénanátha viszonylag elég gyakori. Tünetei: orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya.


6. Sunggyunak (INFINITE) nagyon érzékeny a bőre, oly’ annyira, hogyha valamilyen fém tárgy érintkezik, a bőrével az allergiás reakciót mutat. Jellegzetes tünetei az érintett területen jelentkező vörösség, viszketés, duzzanat, hámló, kiszáradt bőr, ritkán csalánszerű kiütések.


7. Jessica Jung (ex-SNSD) osztozik Onew allergiájával. Jessica is az uborka allergiában szenved



8. Krystal (f(x)) ugyan szereti az almát, mégis allergiás rá. Ha Krystal beleharap egy friss, ropogós almába elkezd zsibbadni, viszketni a torka és bedagad.


9. YooYoung (Hello Venus) egy szokatlan gyümölcsre allergiás, sokan el se tudnánk képzelni, hogy van, aki pont az eperre allergiás, nem? Az eper allergia közvetlenül a gyümölcs és vagy bármilyen epres étel/ital fogyasztása után jelentkezik. Tünetei: könnyező szem, a bőrt beborító piros, viszkető foltok, pöttyök, illetve a csalánkiütés.


10. YoungJae (GOT7) Kyung allergiájával osztozkodik, szintén a macskaszőr vált ki nála allergiás tüneteket.


11. Mino (WINNER) nem törődik az allergiájával, amint meglát egy kutyát, odamegy és megsimogatja az állatott. Emiatt számolnia kell a tünetekkel, amik megegyeznek a macskaszőr általános allergiás tüneteivel.


12. Hyuk (VIXX) szintén egy elég gyakori allergiában szenved, a tejfehérje-allergiában. A tejfehérje-allergiának sok változatos tünete van, ilyen például a viszkető, vörös foltok a bőrön, csalánkiütés, ekcéma, hasmenés, has puffadás, hányinger, hányás, fulladás, asztma. Súlyos esetben akár rohamot is kaphat az illető. 

1 megjegyzés:

  1. Bello! Jó kis cikkeket szoktatok fordítani/hozni, de olvassátok át őket mielőtt posztolnátok. A nyolcas pont az nem magyarul van, a tizenkettesben meg asztma sztma helyett.
    A szöveg alatt az átlátszóságot csökkenthetnétek az olvashatóság segítése érdekében.
    Tök jó a blog, így tovább! :)

    VálaszTörlés