Próbamunka: Zeneajánló: Barátság - KÉrdekesség

2017. márc. 25.

Próbamunka: Zeneajánló: Barátság

Egy próbamunkával jelentkezek. Akadt egy bátor s vakmerő jelentkezőnk, aki be is küldte első munkáját, dehogy véglegesen velünk marad-e az már csak rajtattok áll! TI döntitek el, hogy szeretnétek-e az illetőtől olvasni még hasonlóajánlókat vagy sem. Ha elégedettek vagytok vagy épp ellenkezőleg jelezzétek felénk valamilyen úton-módon ^^

Ifjoncunknak témaként a barátságot adtam meg, nézzük mire jutott ^^

A barátság elég tág fogalom. Mindenki máshogy értelmezi. Léteznek olyan barátságok, amik csak a rendszeres kapcsolattartásig maradnak fent, vagy a másik véglet. Eltelhet x idő,de az a barát, ha szükséged van rá, ott lesz mindenféle szemrehányás nélkül. 
Erről a témáról hoztam most nektek egy csokornyi válogatást. Remélem élvezni fogjátok!




Spica - I'll be there


Egy 2012-ben  megjelent single (album nélküli) száma a Spica-nak.Akkoriban a Billboard
 K-pop listáján 42 helyezést ért el. (Sajnos, mint sok más második generációs banda, 5 év után, ők is feloszlottak, 2017-ben.)
A szám főbb üzenete az, hogy rendben van, ha elgyengülsz és szomorú vagy, mert így lépsz tovább a fájdalmon,és van egy barátod hozzá , aki ott lesz, ha szükséged van rá.



Secret - Friends


Tulajdonképpen egy Dorama OST -járól(betétdal) beszélünk, aminek a címe Master of study, esetleg valaki úgy is ismerheti,hogy God of study. A 2010-ben jelent meg.( A lányok trioként fognak visszatérni, ugyanis 2016-ban Han Sunhwa nem hosszabította meg szerződését.)

Ez a szám a megbízható barátságról szól, hogy a másik fél mindig emlékezteti majd az illetőt a szórakoztató időkre és a sok nehézségre amin keresztül mentek együtt. Garantálja,hogy az idő múlásával, még ha szét is kell vállniuk, nem felejtik el egymást.
Lényegében ez egy vidám dal, de mélyen ,foglalkozik a szomorú igazsággal is a barátságról.
Idővel minden elmúlik.

Uniq- Best friend


Ez a single számuk 2015-ben jött ki.  A kínai Billboard listán 24 helyezést értek el vele.

A Uniq - Best Friend-jének lényege,hogy nem számít mások véleménye a barátságukról, támogatják a másikat a nehéz időkben és szavak nélkül is megértik egymást.

Big Bang feat. No Brain- Oh my friend



Ez a szám egy 2008-ban létrejött, No Brain-nel közös collaboration-nek (együttműködés) köszönhetően a 6. helyet foglalta el a Big Bang harmadik koreai nyelvű középlemezén, melynek címe ,,Stand Up''.  Ebben a számban elhangzik, hogy mindig számíthatnak egymásra, és hogy legyenek mindig őszínték. Megértik és elfogadják egymás hibáit, hiszen ki az akinek nincs?!

SNSD ( Girl's Generation) - My best friend



2010-ben megjelent HOOT című 3. mini- albumukon kapott helyet. ( Jessica 2014. évi kiválása óta a banda 8 tagúan folytatja, Ő maga pedig szólókarrierbe kezdett 2016-ban.)
A lányok ebben a dalukban elmesélik,hogy a legjobb barátok mindent megosztanak egymással, ha másik nevet , ők is nevetnek, ha netalán sír ,vele sírnak ők is, magányosak egymás nélkül, hiszen a legjobb barátok.
Bónuszként pedig ezt hoztam nektek :
Donghae&Eunhyuk (Suju)n - Can you feel it?


Tény és való,hogy maga a szám pörgősebb hangvételű,és mindenki az képzel bele,amit akar, ha még a barátság nem is megy.. Donghae és Eunhyuk  kapcsolatáról, szerintem példát lehet venni . :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése