Az idolok hogy kezelik a menstruációt? - KÉrdekesség

2019. dec. 9.

Az idolok hogy kezelik a menstruációt?

Szerencsésnek gondolom magam, hosszú évek után tudok teljesíteni egy kérést. Néhány évvel ezelőtt egy névtelen személy megkért minket, hogy írjunk arról, hogy a női idolok miként kezelik és oldják meg ezt a dolgot. 
DalShabet Serri YouTube videójából dolgoztam, tehát a leghitelesebb forrásból vannak az információk. Valószínűleg Serri videóiból a közeljövőben több cikk is lesz, rengeteg olyan érdekes dologról mesél a videóban, ami tabutémának számít.


A videóban jól kivehető volt, hogy Serri zavarban volt, amiért nyíltan kellett beszélnie a menstruációról, de ügyesen megoldotta. Serri elmondta, hogy nem tudnak mit kezdeni a dologgal, mert ez egy teljesen természetes biológia folyamat. 
Az egészségügyi betétek használatát kényelmetlennek érzi, ezért is szokott inkább tampont felhelyezni, ezzel együtt elárulta, hogy az idolok többsége is szívesebben használ tampont, tisztábbnak érzik magukat a használatuk során. Mivel sok valóságshow-ban vesznek részt, ahol éjszakai túrákra járnak, fotózásokon vesznek részt, vagy épp egy medencében kell versenyezniük egymással a menstruáció csak hátráltató körülmény. Ilyenkor fogamzásgátló tablettákat vesznek be, amik ugye megakadályozzák a vérzést. Egy-egy forgatás sokáig elhúzódhat kellemetlen lenne az idol és a stáb számára is, ha x óránként ki kell menni a mosdóba. Serri elmondása szerint így befolyásolják az idolok a menstruációjukat, illetve így kezelik ezt az egész helyzetet. 
Serri a videójában megemlít néhány a témához kapcsolódó dolgot, mégpedig, hogy a női idolok gyakran járnak nőgyógyászhoz. Úgy gondolja, hogy nem szégyen elmenni, egy nőnek bizonyos időnként ellenőriznie kell a testét, viszont óvatosnak kell lenniük, nehogy botrányba (pl X idol Y idoltól várandós) forduljon egy-egy rutin vizsgálat.

Végezetül szeretném megemlíteni, hogy egy eü-s dolgok kint körülbelül mennyibe kerülnek (az árakat a Danawan névre hallgató oldalról szedtük):
  • Egy 20 darabos tampon pakk 5240 wonba, 1322 forintba kerül
  • Egy 10 darabos betétcsomag 3010 wonba, 759 forintba kerül
  • Egy menstruációs csésze 23700 wonba, 5981 forintba kerül 

2 megjegyzés:

  1. szia de a tampont sem lehet bent hagyni 4 óránál tovább... és nem mindig tisztább...
    de az viszont nagyon érdeklen hogy a nőgyógyászok azok férfiak vagy nők? és csak rutin vizsgálat miatt mennek vagy pedig a nemi kapcsolat miatt? és köszi a cikket

    VálaszTörlés
  2. esetleg a linket be tudnád helyezni?

    VálaszTörlés