Mi történik a YG háza táján? - KÉrdekesség

2019. jún. 20.

Mi történik a YG háza táján?

Elmondhatjuk, hogy a YG Entertainment lassan a botrányairól híres. Sokat rontott az ügynökség, G-Dragon, T.O.P vagy Bom esete, de a Burning Sun hozta el az igazi nagy botrányt, amiből a cég nem tud kilábalni. Viszont, 2019. június 12-én robbant B.I (ex-iKON) "botránya", ami elindította a lavinát, és akkora katyvasz van, hogy már senki sem tud követni semmit. Most az elmúlt napok eseményeit szedtem össze nektek, hogy kicsit átláthatóbb legyen a dolog.
Június 20.
A CBS "No Cut News" című adásában arról számoltak be, hogy 2016-ban, amikor folyt Han Seo Hee és B.I kivizsgálása, Seungri-t is kivizsgáltak drogfogyasztás miatt. Seungri-t 2016-ban ecstasy használat miatt vizsgálták ki, a vád szerint a Club Arena-ban használta a kábítószert. Az ügyet a Suwon Kerületi Ügyészség vizsgálta ki, de a házkutatás után sem találtak az énekesnél semmit, valamint végeztek hajtüsző és vizeletvizsgálatot, amelyek negatívak lettek, ezért drogfogyasztás miatt nem vádolták meg. Seungri vizsgálata közel áll ahhoz az időponthoz, amikor B.I-t és Han Seo Hee-t vizsgálta a Yongin Dongbu Rendőrállomás. A műsor szerint számos kérdést vett fel ez az eset, tekintve, hogy Seungri és Seo Hee kivizsgálásának időpontja elég közel állt egymáshoz, valamint B.I ügyében sem történt konkrét nyomozás. A műsor munkatársai felkeresték az ügyészségeket, de érdemi választ nem kaptak, az egyik szóvivő nyilatkozata szerint a feltételezett bűncselekmények tényállásáról nem nyilatkozhatnak, mert törvénybe ütköző lenne, majd hozzá tették, hogy a Suwon Kerületi Ügyészség nyilatkozatot fog közzétenni a közeljövőben. Az elmúlt napok eseményeire Yang Hyun Suk azt nyilatkozta, ezek a vádak egyoldalú vélemény alapján indultak el, amelyek nem igazak.

Az CBS műsora kiderítette, hogy B.I és Han Seo Hee esetében egy "B" jelölésű hadnagy járt el, aki speciális promóciót (szerk.megj.: magyarul utasítást, parancsot) kapott, hogyan kezelje az ügyet. Egy rendőrségi forrás azt mondta ez a promóció leginkább Han Seo Hee esetére vonatkozott. "B" hadnagy Yongin Dongbu Rendőrállomáson szolgált, aki 2016-ban kitüntetést kapott az éves munkája miatt és egy ranggal fentebb léphetett. A Gyeonggi Déli Tartományi Rendőrségi Ügynökség vezetője elárulta, hogy 2016-ban "B" hadnagy 53 drog üggyel foglalkozott, Han Seo Hee esete csak egy volt közüle, a vezető ezzel indokolta a hadnagy kitüntetését. Seo Hee-t 2016. augusztus 22-én hallgatták ki először, majd sor került egy második kihallgatásra is. A rendőrség ezután letartóztatási parancsot kért ellene, de kérelmet azonban az ügyészség megtagadta, és Han Seo Hee-t haza küldték. A harmadikra már ügyvéddel ment el és megváltoztatta a vallomását.  Ezután a rendőrség úgy dönt, hogy elkezdik Hanbin vizsgálatát is, de ekkor szólt a Suwon Kerületi Ügyészség, hogy adják át nekik az ügyet. A botrányok fényében úgy döntött a Dél-Gyeonggi Tartományi Rendőrségi Hivatal, hogy speciális munkacsoportot hoznak létre, amely a 2016-2017-es eseményekkel fog foglalkozni, vagyis felülvizsgálják T.O.P. (BIGBANG), Han Seo Hee és B.I ügyét. 

Az MBC legújabb hírei szerint Han Seo Hee esete is tovább lett küldve a Suwon Kerületi Ügyészségnek, még mielőtt a drog tesztjének az eredményei meglettek volna. Ez azután történt, hogy Seo Hee megváltoztatta a vallomását, miszerint nem adott el drogot B.I-nek, leszállította az idolnak, de sose adta át. Ezt követően az Országos Igazságügyi Szolgálat 2016. szeptember 6-án megkülde Seo hee drogtesztjének az eredményét, amit a dokumentumokhoz kellett volna csatolnia az ügyészségnek. 

A Dispatch értesülései szerint a YG Entertainment B.I és T.O.P ügye után a lányt az USA-ba küldte, ami közös megegyezéssel zajlott, viszont amikor Seo Hee nem akart menni a YG egyből lépett és elintézték, hogy az USA-ban legyen és ott is maradjon. Egy 'A' nevű forrás, aki a YG-nél dolgozik elárulta, hogy a BIGBANG sikeres promóciója miatt volt erre szükség, hiszen azelőtt küldték el a lányt, mielőtt a "FXXK IT" promója elkezdődött volna. A lányt 2016 december 9-én küldték az USA-ba, a BIGBANG december 13-án kezdhette a promóciót. 

Han Seo Hee a "Spotlight" című műsorban adott interjút a YG Entertainment drogtesztjeiről. A lány állítása szerint volt egy Mr. K nevű férfi, aki drogteszteket csináltatott velük vizeletből, megkellet mutatni azt is, hogyha aktuálisan valamilyen drogot szedtek. Mr. K feladata az volt, hogy a pozitív teszteket negatívvá tegye, átmossa azokat. Seo Hee szerint egy olyan teszttel dolgozik a YG, amit az USA-ban értékesítenek. A lány elárulta, hogy a BIGBANG tagjait sose tesztelték, míg az újonc csapatok tagjait, mint az iKON vagy a WINNER tesztelték még 2016-ban. B.I tesztje ekkor pozitív lett marihuánára. Yang Hyun Suk állítása szerint tizenkét féle drogra teszteltek (míg a kórházak csak hat félére tudnak), G-Dragon drog botránya után, amikor Japánban elszívott egy marihuánás cigit egy buliban. Han Seo Hee állítása szerint a YG-nél bevett szokás volt a drogfogyasztás dalszerzésnél, ezért is volt szükség a drog tesztekre. 


Yang Hyun Suk reagált arra a hírre, miszerint B.I drog ügye után Han Seo Hee-t az Amerikai Egyesült Államokba küldte az ügynökség, még 2016-ban. Hyun Suk arra kérte a médiát, hogy ne terjesszenek hamis híreket, a Dispatch-ban megjelentek hamisak. Yang Hyun Suk arra kérte a YG Entertainment vezetőit, hogy az igazat hozzák nyilvánosságra és ne hagyják a médiát spekulálni.



Nem sokkal később a YG Entertainment kiadta saját nyilatkozatát, amelyben Yang Hyun Suk-nak adtak igazat, miszerint a Dispatch hírei hamisak. Viszont az ügynökség új vezetősége kifejtette, hogy nem kívánnak az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot közzétenni, úgy gondolják, hogy az igazság úgy is ki fog derülni az igazságszolgáltatási intézmények által, valamint elvárják, hogy a folyamatos hamis állítások és gyanúk után a valódi tényeket a jövőben feltárják. Továbbá megkértek minden újságírót, hogy kerüljék a spekulatív hírek közzétételét. 

Június 18-án a YG Entertainment részvényei 28 300 won/darabot értek (vagyis kb. 6700 forintért lehet venni egy részvényt). Beszámolók szerint Yang Hyun Suk YG Entertainment legfőbb részvényese félév alatt 55,4 millió dollárt vesztett fél éven belül. Nemcsak ő az egyetlen vesztes, a botrányok miatt a Naver 27 millió dollárt, a kormány a Nemzeti Nyugdíjrendszeren keresztül 17 millió dollárt vesztett a tőzsdén. Fél év alatt 57%-os veszteséget ért el az ügynökség, jelenleg 439 millió dollárt ér az ügynökség. 

Miután kilépett a YG életéből Yang Hyun Suk, és lemondott testvére, Yang Min Suk a vezérigazgatói posztról pár napig vezető nélkül maradt az ügynökség. Ma, június 20-án kinevezték a YG Entertainment új vezérigazgatóját, aki Hwang Bo Kyung lett. A hölgy 2001-ben lett az ügynökség pénzügyi- és ügyvezető igazgatója. A mai ülésen a vezetők megegyeztek, hogy üzleti átalakításon fog a YG átmenni. Hwang Bo Kyung nyilatkozata: "Úgy érzem, hogy nagy felelősség és egyfajta kötelesség hárult rám ebben a nehéz időszakban. Most újra kidolgozom az alapokat ahhoz, hogy a YG Entertainment előrébb tudjon lépni." 

A netizenek kritizálják Yang Hyun Suk-ot, amiért lemondását követően nem távolíttatta el magát a YG Entertainment hivatalos honlapjáról. A kritika fő oka, hogy Seungri és B.I is el lett távolítva, míg a YG alapítója, a botrányai ellenére sem.

Június 19.
A Yonhap News egyik informátora szerint több YG idol és színész is fontolgatja a cég váltást, még ha ezzel szerződést is szegnének, mindezt azért, hogy megvédjék jó hírüket. Az informátor szerint a külsős ügynökségek, olyan különleges ajánlatokat ajánlanak fel a művészeknek, mint például a jogi segítségnyújtás abban az esetben, ha megszüntetik szerződéseiket.

Kiderült, hogy a Gyeonggi Yongin Dongbu Rendőrállomáson dolgozó egyik rendőrt, aki 2016-ban nem vizsgálta ki megfelelően B.I. drogfogyasztással/vásárlásával kapcsolatos bejelentést még abban az évben előléptették, valamint év végén kiemelkedően magas prémiummal jutalmazták meg az évi munkáját. Az ügyért felelős rendőr tagad, állítása szerint B.I. ügyét elkezdték kivizsgálni, azonban hirtelen elrendelték, hogy az ügyet továbbítsák a Suwoni Kerületi Ügyészségnek.

Június 18. 
Az MBC stábja utána járt annak, hogy miért nem vizsgálták ki B.I-t (ex-iKON) és Han Seo Hee-t a 2016-os drogvásárlással kapcsolatban, amikor a rendőrség már akkor tudott a dologról és folytak vizsgálatok. A rendőrség állítása szerint 2016. augusztus 30-án, Han Seo Hee megváltoztatta a vallomását B.I-vel kapcsolatban, még ezen a napon megkapta az ügyészség a dokumentumokat, B.I állítólagos droghasználatáról és Seo Hee vallomásának megváltoztatásáról. A lány esetében egy vizsgálatot indítottak, de akkor se tudtak vele haladni, egy tisztviselő nyilatkozata szerint Seo Hee sokat sírt, ami miatt nem tudták kihallgatni. Ezután az incidens után soha többet nem hívták vissza a lányt, mert a rendőrség elkezdett belső vizsgálatot folytatni, miután az ügyet büntetőeljárás alá vonták B.I-t hat hónapon keresztül vizsgálták, egészen 2017 márciusáig, de a vizsgálatot eredmény nélkül lezárták. A B.I-vel kapcsolatos összes adatot átadták az ügyészségnek, annak ellenére, hogy az énekest sose vizsgálták meg.

Az MBN News beszámolói szerint a nemzeti ügyészség segített a YG Entertainment-nek eltusolni B.I ügyét, még 2016-ban. Egy jelentés szerint Han Seo Hee beismerő vallomást tett, miszerint 2016-ban marihuánát használt B.I-vel közösen. A lány később megváltoztatta a vallomását Yang Hyun Suk nyomására, miközben B.I ellen nem kezdődött semmilyen vizsgálat. Az ügy végül átkerült az ügyészséghez, mondván, hogy közösen oldják meg a YG Entertainment-tel, mert máshoz is kapcsolódik az ügy, ezért bekértek minden dokumentációt is, értesült az MBN News. Bár a rendőrség átadta a dokumentumokat, nem indult eljárás B.I ellen és Han Seo Hee ügyét is lezárták. Az ügyészség később tagadta, hogy dokumentumokat kértek volna el a rendőrségtől, s arra hivatkoztak, a nyomozás megakadt.

A KBS 9 órási híreiben arról számoltak be, hogy Han Seo Hee elárulta, hogy Yang Hyun Suk B.I ügyét zárt ajtók mögött rendezte. A KBS stábja interjút készített a lánnyal, aki azt nyilatkozta, hogy az incidens után találkozott a YG akkori vezetőjével egy szobában, megkérte Hyun Suk, hogy ne készítsen felvételeket a beszélgetésről, majd inkább elvette a telefonját. Seo Hee állítása szerint beismerte Yang-nak, hogy B.I-vel drogozott és szállított neki egyéb kábítószert. A lány azt nyilatkozta, hogy Yang Hyun Suk megfenyegette, hogy tönkre fogja tenni a karrierjét, elintézi, hogy ne tudjon a szórakoztatóiparban dolgozni és a rendőrség elé viszi az ügyet. A YG vezetője ezután ügyvédet rendelt a lány mellé, akinek azt kellett nyilatkoznia, hogy az anyukája jelölte ki neki a személyt, s ekkor másította meg a nyilatkozatát is, Yang nyomására. Az eset után Han Seo Hee külföldre utazott és az elkövetkezendő három hónapban nem történt semmi, később lezárták az ügyet.

Június 17.
A YG Entertainment tagadja azt, hogy -a híresztelésekkel ellentétben- Han Seo Hee az ügynökség gyakornoka lett volna.

Június 15.
A média szerint  a YG Entertainment igazgatóhelyettese Lee Seunghoon a WINNER nevű fiúcsapat vezetője lett. A feltételezést Seunghoon egyik beceneve és egy névjegykártya adta még 2017-ből, az idol beceneve "Deputy Lee" és volt egy névjegykártyája is a YG-től. A YG Entertainment szóvivője tagadta a híreket, azt elismerte, hogy Seunghoon sok tárgyaláson vett részt és sok ötletet adott a cég életében, de nem léptették elő igazgatóhelyettesé. Továbbá olyan pletykák is felmerültek, hogy köze van Han Seo Hee-hez, de a szóvivő ezt is cáfolta.

Június 14.
Han Seo Hee instagram fiókján tett közé egy bejegyzést, amelyben próbálta megállítani és tisztázni a B.I drog botrányával kapcsolatos dolgokat. Állítása szerint mindvégig próbálta megakadályozni, hogy Hanbin kipróbálja a kábítószert. A bejegyzésben azt nyilatkozta, hogy a fontosabb ügyekre összpontosítsanak, mint a rendőri korrupcióra, vagy arra, hogy Yang Hyun Suk kihasználva a befolyását a drog botrányokat irányítani tudta.

Han Seo Hee mostani ügyvédje, Bang Jung Hyun azt állítja, hogy több YG idol is benne van a drogbotrányban. A netizenek ekkor kezdtek el találgatni -egy Dispatch cikk miatt-, hogy Lee Seunghoon a WINNER tagja is benne van a dologban. A Dispatch képeket közölt egy KakaoTalk beszélgetésből, ami Seunghoon és Han Seo Hee között zajlott. Seunghoon B.I felől érdeklődött, majd pedig a lánnyal akart beszélni valami fontosról és megkérte, hogy jól figyeljen rá. A lány állítása szerint Seunghoon hangja nagyon sürgető volt, ekkor derült ki, hogy B.I drog tesztje a YG által pozitív lett, s behívták Seo Hee-t is a YG egyik irodájába. Mindeközben Yang Hyun Suk tagadta, hogy az idol tesztje pozitív lett volna. Seo Hee állítása szerint B.I marihuánás cigarettát szívott és kipróbálta az LSD-t.

A Section TV egyik adásában egy ügyvéd arról beszélt, hogy nehéz lesz felelősségre vonni B.I-t a drogvásárlása miatt, mivel 2016-ban történt az eset és az egész ügy nagyon furcsa. Az ügyvéd szerint azért is furcsa, mert ha egy kis bizonyíték merül fel valaki ellen, letartóztatják a gyanúsítottat vagy behívják kihallgatásra. Ha nem is tudják letartóztatni, a rendőrség eléri az önkéntes kihallgatást, ami B.I esetében nem történt meg, vagyis nem a szendert vizsgálati módszert alkalmazta a rendőrség. Az ügyvéd továbbá kifejtette, hogy a drog használat könnyebben kimutatható, kideríthető, de a vásárlás nehezen bizonyítható.

Han Seo Hee ügyvédjét meginterjúvolta a KBS. Az ügyvéd elárulta, hogy Yang Hyun Suk megfenyegette Han Seo Hee-t. Részlet a fenyegetésből: " (...) még ha kábítószereket is használnak, elküldhetjük őket Japánba, hogy megszabaduljunk a nyomoktól (...)" Han Seo Hee elmondása szerint Yang Hyun Suk nyomást gyakorolt a rá, hogy csendben maradjon, még pénzt is ajánlott a hallgatásáért cserébe. Még egy jó ügyvédet is felfogadott, hogy vissza menjen és megváltoztassák a nyilatkozatát. Az ügyvéd szerint Han Seo Hee 2016. áprilisában B.I-val együtt fogyasztottak marihuánát. S később, amikor B.I LSD-t kért, Seo Hee személyesen adta át B.I-nak az anyagot, aki személyesen egy ATM-ből fizette ki az LSD-t. Han Seo Hee mindezt elismerte a rendőrségen, azonban kezdeti igényei ellenére nem indítottak eljárást se B.I ellen, se Yang ellen. Mindeközben Yang Hyun Suk azzal védekezett, hogy az előadóikon két havonta drog teszteket végeztetnek, amelyek negatívak lettek.

Az MBC, Newsdesk című műsorában kiderítették, hogy az ismeretlen "A", akit korábban férfiként kezeltek valójában Han Seo Hee, amit hivatalosan is megerősítettek. Seo Hee elismerte, hogy drogokat árult B.I-nek, ő intézte a dolgokat és beismerte, hogy Yang Hyun Suk a YG Entertainment volt vezetője megfenyegette és megvesztegette, hogy változtasson a vallomásán, ami miatt a volt vezető még ügyvédet is intézett neki. Seo Hee azt mondta a riporternek, hogy a cikkekben leírtak igazak, és nem mondhat ettől többet, mert Yang Hyun Suk miatt bajba fog kerülni. A lány most azon van, hogy megváltoztassa a telefonszámát. Mindeközben a YG Entertainment jelenlegi vezetősége is nyilatkozott az ügyben: "B.I drogtesztje nem mutatott semmilyen felhasználást (szerk.megj.: vagyis negatív lett az összes drog tesztje), míg Han Seo Hee, B.I-t használta fel, hogy könnyítsen a saját helyzetén. Ezért helyre akarjuk hozni a dolgokat." - nyilatkozta az ügynökség válaszolva arra a kérdésre, hogy miért akarják, hogy Seo Hee megváltoztassa a rendőrségi vallomását.

Június 13.
Június 13-án még nem tudtuk, hogy ki "Mr. A", később változtatta meg a rendőrség a nyilatkozatát "Miss. A"-ra, ekkor kezdett el spekulálni a média, a korábbi ügyei miatt, Han Seo Hee-re. A rendőrség ekkor még tagadta, hogy Seo Hee-ről lenne szó. A rendőrség hozzátette, hogy nyomoznak az ügyben, ha megint megváltoztatja "A" a nyilatkozatát, akkor elkezdik a nyomozást B.I esetében is.

A YG Entertainment teljesen eltávolította B.I-t a hivatalos honlapjukról. Az iKON profilját már csak hat taggal láthatjuk. Korábban az ügynökség a profilját is eltávolította a honlapról, ma már a webshop-ban se lelhető fel a neve és a képeken se látható.

A netizenek felfigyeltek egy régebbi posztjára Han Seo Hee-nek, aki ekkor a YG Entertainment gyakornoka volt. A poszt kb. egy évvel ezelőtti és egy dühös posztban írt a YG titkairól, de nem leplezte le azokat.  A posztban azt írta, hogy sok titka van az ügynökségnek, de a művészek és a gyakornokok miatt nem fedheti fel, mert félti őket. A netizenek szerint a  poszt egy nyílt levél Yang Hyun Suk-nak és B.I-nek. Mostanában a netizenek megkérdezték, hogy ez a poszt Seungri-nak szólt-e, hiszen B.I ügye a Burning Sun közepén robbant, mire Seo Hee azt nyilatkozta, hogy nem, nincs köze Seungri-hoz. Pontosabban, nem a volt idolról van szó, hanem magáról az ügynökségről.

Han Seo Hee kitálalt B.I droghasználatával kapcsolatban. A lány elmondása szerint 2016 május 3-án szállította B.I számára az iKON kollégiumába az LSD-t. Viszont, amikor harmadjára hallgatták ki Seo Hee-t a vallomását megváltoztatta, miszerint ugyan szállított LSD-t B.I-nek sose adta át végül azokat. Han Seo Hee perpillanat négy éves próbaidőn van, amiért T.O.P-pal (BIGBANG) közösen szívtak marihuánás cigarettát még 2017-ben.

A Korrupcióellenes és Polgárjogi Bizottság tudomására jutott, hogy B.I ügye el lett simítva a YG Entertainment vezetőjének (vagyis akkor még Yang Hyun Suk volt) és a rendőrségnek az összejátszása miatt. A bizottság, ezért petíciót nyújtott be az ügyészség felé, hogy vizsgálják ki a YG Entertainment-et, a YG leányvállalatait, B.I-t és a rendőrséget. 

A netizenek szerint B.I hajszőkítéssel próbálta a drog ügyet megúszni, hiszen 2019 májusában fekete volt a haja, majd hirtelen platina szőke lett.

Június 12.
A Dispatch exkluzív jelentése szerint 2016-ban megvolt annak a gyanúja, hogy B.I megpróbált LSD-t és marihuánát vásárolni, amit a rendőrség nem vizsgált ki. A Dispatch egy csevegési naplót is nyilvánosságra hozott, egy részlet belőle:
B.I: Mindig mi akartam próbálni (az LSD-ről van szó), erős?
Mr. A (a diller): Az LSD hazánk legjobb minőségű drogja. 
B.I: Erős drog? 
Mr. A: Erős, ez drog. 
B.I: Kaphatok annyit, amennyit akarok? 
Mr. A: Igen.
B.I ma, nagyjából egy órája (d.e.: 7-8) kitett egy posztot Instagramjára, amiben elismeri, hogy valóban ki szerette volna próbálni a drogokat. A bejegyzésben B.I elmondja, hogy sajnálja a történteket, és hogy a drogokat szeretett volna támaszkodni azokban a nehéz időkben. Bejelentette, hogy ezennel visszavonul, kilép az iKON-ból. Végezetül ismét bocsánatot kért a rajongóktól és az iKON tagjaitól is.

B.I drogbotrányának kirobbanása után, hiába lépett ki az iKON-ból, a YG Entertainment részvényárai ismét csökkenni kezdtek. Az ügynökség részvényeit már 31 950 won-ért (kb.  7600 Ft) meglehet venni, ami a korábbiakhoz képest 4,05%-os csökkenést jelent. Mielőtt elkezdtek volna csökkenni az árak sem volt már a részvény ár túl magas, hiszen 33 800 won (kb. 8050 Ft) volt akkor. A szakértők a hirtelen csökkenést betudták a botránynak.

Miután B.I bejelentette a távozását az iKON-ból, a YG Entertainment is nyilatkozatot tett közzé az ügyben, miszerint megszüntették Kim Han Bin-nal a szerződését, így az ügynökséget is el kellett hagynia.

Az SBS megerősítette, hogy a "Law of the Jungle in Lost Jungle" című műsorból kivágták B.I részeit a kibontakozó kábítószeres botránya miatt, ami június 15-én került volna adásba. Nem sokkal később a JTBC2 is megerősítette, hogy az idol részeit kivágták a "Grand Buda-Guest" című műsorból.

A KBS exkluzív hírei szerint a YG Entertainment alapítója, Yang Hyun Suk volt az a személy, aki a B.I ügyében (drog vásárlási kísérlet) nyilatkozó "A" személyt manipulálta/kényszerítette arra, hogy megváltoztassa a nyilatkozatát. Egy kulcsfontosságú tisztviselő is nyilatkozott a KBS-nek, aki ugyan ezt mondta el, megerősítve, hogy a YG volt vezetője jogi tanácsadást is biztosított "A"-nak. "A" eredeti, a rendőrségnek tett nyilatkozata szerint elismerte, hogy B.I drogot szeretett volna vásárolni tőle. A vizsgálat utáni napon viszont Yang Hyun Suk felhívta őt, hogy változtassa meg a vallomását. A tisztségviselő szerint "A" számára Yang Hyun Suk intézte az ügyvédet. "A" elismerte, hogy sose adott el drogot B.I-nek, tehát nem történt meg a vásárlás. A kivizsgálással megbízott rendőr, Choi azt nyilatkozta, hogy "A" ügyvédje és ő maga is nagyon furcsa volt, hiszen az ügyvéd túl védő volt, amit normál esetben egy ügyvéd sosem csinált volna, és "A" beismerő vallomásának kidolgozásánál mindvégig ott volt. A rendőr szerint úgy nézett ki "A", mint akit megfenyegettek, ezért volt természetellenes a viselkedése. Choi elmondása szerint a férfi úgy jött be, hogy "Nyomozó úr, sajnálom". A KBS megpróbálta a szóban forgó ügyvédet felkeresni személyesen, aki kegyetlenül leállította őket, a csatorna elmondása szerint, illetve nem kommentálta, hogy ismerné Yang Hyun Suk-ot: "Önök már tudják. Ügyvédként kötelességem, hogy az ügyeimet bizalmasan kezeljem. Nem beszélek erről. Kérem, hagyják el az irodámat." - Lee ügyvéd. A YG Entertainment tagadja a vádakat, miszerint "A"-t megfenyegették volna, vagy, hogy arra kényszerítették volna, változtasson a nyilatkozatán. Mindeközben a rendőrség annyit nyilatkozott az ügyben, hogy vizsgálják a KakaoTalk-os beszélgetést, kikérdezik a dílert ("A"), valamint vizsgálják a manipuláció esélyét.

A népszerű rapper, BewhY válaszolt a netizenek kérdésére. Mivel B.I és az ő neve koreaiul leírva nagyon hasonlít B.I/비아이, BewhY/비와이, a rappernek tisztáznia kellett magát (hangullal leírva egy betű különbözik a kettejük nevében), hogy a drog botrány nem róla szól, nincs köze hozzá, mindezt egy félreértés miatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése