Mindennapi Korea: A vércsoport horoszkóp - KÉrdekesség

2018. dec. 12.

Mindennapi Korea: A vércsoport horoszkóp

Mindenkinek ismerős terep lehet a horoszkóp, hiszen valljuk be életünk során legalább egyszer kíváncsiak leszünk arra, hogy mit ír az aznapi horoszkópunk, vagy hogy milyen jellemzői vannak az adott állatövi jegynek. Ha már itt tartunk van ascendens számítás is, s a horoszkóp a bolygókkal kapcsolatosan is ad külön jellemzést. Ha pedig ez sem elég ott van a kínai horoszkóp, aminél a születési évünk számít. Viszont mi a helyzet Dél-Koreában? Nos, ott nem azt a kérdést fogod kapni, hogy "Mi a horoszkópod"? Hanem azt, hogy "Mi a vércsoportod"? Dél-Koreában is használják a kínai és normális horoszkópot, de a vércsoport horoszkóp sokkal inkább elterjedtebb, ami nem is igazán az, hanem egy személyiség leírás. 
A vércsoportok összekapcsolása a személyiséggel egészen 1920-ig nyúlik vissza, amikor egy japán tudós tanulmányozta azt, hogy van-e összefüggés a két dolog között. Viszont 1970-ig váratott a dolog, Masahiko Nomi író terjesztette el a vércsoport horoszkópot -aminek végül nem lett tudományos alapja, de sokan hisznek benne, ahogy a horoszkópban is-, s nemcsak Japánban és Dél-Koreában, de Tajvanon is népszerű lett. Annyira népszerű lett, hogy nemcsak "horoszkóp" épült köré, de néha még a párkapcsolatot is befolyásolja, milyen vércsoportú a két személy. De elég a beszédből nézzük is mi jellemzi, az "A", "B", "AB" és "0"-as vércsoportú embereket. /A cikkben az "A Simple Thinking About Blood Type" című webtoon illusztrációi láthatóak!/ 

"A" vércsoport
Jellemzése: "A"-s vércsoportú emberként szeretsz és tudsz is spórolni, jól bánsz a pénzzel. Nagyon figyelmes, érzékeny, udvarias és hűséges vagy. Ennek ellenére nagyon titokzatos vagy és nem szívesen osztod meg az érzelmeidet másokkal. Szereted biztonságban tudni magad és mindig figyelsz az erkölcsi szabályokra, így nem szereted, ha mások  nem tartják be azokat, kifejezetten idegesít téged.

Szorgalmas, kifejezetten maximalista személy vagy, aki nem bánja, ha túlóráznia vagy, ha felelősséget kell vállalnia. Az emberek körülötted értékelik a szorgalmad és megbíznak benned. Viszont, mivel mindig a tökéletességre törekedsz, hajlamos vagy elkapkodni a dolgokat és felesleges dolgok miatt aggódsz. Egy kapcsolatban a biztonságot keresed, de nem várod meg, hogy a másik fél kimutassa az érzéseit irántad. Mivel érzékeny vagy, hajlamos vagy mindent magadra venni, így könnyen meglehet bántani téged. "A"-s vércsoportúként nem bírod az alkoholt.

Pozitív tulajdonságok: konzervatív, introvertált, kimért, türelmes, pontos, maximalista.

Negatív tulajdonságok: mániákus, makacs, nagy az öntudata, aggodalmaskodó.

Kihez passzolok/ nem passzolok a vércsoportom szerint?
Az "A" vércsoportú emberek ideális társa a "0"-s vagy "A"-s vércsoportúak, míg a "B"-és vércsoportúakat kerüljék.

K-Pop idolok, akiknek "A"-s a vércsoportja: 
  • Jisoo (BLACKPINK)
  • Jungkook (BTS)
  • CL (ex-2NE1)
  • Mark (GOT7)
  • Irene (Red Velvet)
  • N (VIXX)
"B" vércsoport
Jellemzése: A "B" vércsoportú embereket csak a "vadászoknak" szokták emlegetni, hiszen te is egy független személy vagy, aki nem aggódik azon, hogy másik mit gondolnak róla. Bár gyakran neveznek téged lustának és felszínesnek, ami nem teljesen igaz, hiszen azon dolgok, amelyek érdekelnek igen is szenvedélyt ébresztenek benned és kihozod magadból a maximumot. Viszont nem a türelmedről vagy híres. Ennek ellenére kreatív a gondolkodásmódod és nem szereted az idődet pazarolni fölösleges dolgokra. Rendkívül kíváncsi természet vagy hatalmas szabadság érzettel. Őszinte és gondoskodó vagy, aki szereti megnevettetni az embereket, ezért könnyen barátkozol, emellett könnyen kommunikálsz másokkal. Kapcsolataidat a szenvedély jellemzi, de ez nagyon könnyen elhalványul, ha nem tartják fent az érdeklődésedet. 

Ha férfiként pedig ez a vércsoportod, nos, Dél-Koreában nagyon rossz híred lenne. Ezen férfiakat "játékosnak", önzőnek és szeszélyesnek gondolják, akik hirtelen haragúak és megbízhatatlanok. Ez a "rosszaság" viszont pont, hogy szimpátiát ébreszt a nőkben, de sajnos csak rövid távon. Viszont, ha "B" vércsoportú nő vagy semmi okod aggodalomra, hiszen valamiért a koreaiak körében ezen nők nem váltanak ki unszimpátiát.

Pozitív tulajdonságok: szereti az állatokat, kreatív, rugalmas, optimista, szenvedélyes.

Negatív tulajdonságok: énközpontú, feledékeny, önző, megbízhatatlan. 

Kihez passzolok/nem passzolok a vércsoportom szerint?
Az "B" vércsoportú emberek ideális társa az "AB"-s vagy "0'-s vércsoportúak, míg az "A"-s vércsoportúakat kerüljék.

K-Pop idolok, akiknek "B"-s a vércsoportja:
  • Jessica Jung
  • T.O.P (BIGBANG)
  • Amber (f(x))
  • Jeongmin (Boyfriend)
  • Eunji (APink)
  • Jongup (B.A.P)
"AB" vércsoport
Jellemzése: Az "AB" vércsoportú emberek a "humanista" elnevezést kapták, mert ugyan a fejüket tudják kontrollálni, de a szívüket nem. Ha te is ebbe a vércsoportba tartozol, akkor racionalista vagy, aki jól bánik a pénzzel, de ugyan akkor kiszámíthatatlan is vagy. Hajlamos vagy arra, hogy más emberek számára elérhetetlennek tűnsz, de közben csak harmóniára vágysz. Sokan kétoldalúnak gondolják ezt a csoportnak, ezért sokan megbízhatatlannak tartanak titeket. Ha valami nagyon érdekel, akkor mélyen elmerülsz benne és nem tudsz másra figyelni. Aprólékos és gyakorlatias vagy, de nem szeretsz semmi olyat csinálni, aminek nem látod az értelmét vagy nem hoz neked hasznot. Tudsz határt húzni a munka és a magánélet között, s mindig figyelsz arra, hogy a kettő ne keveredjen. Szeretsz sok időt eltölteni egyedül és a saját kis világodban élni, ami miatt furcsának gondolnak az emberek. Mivel nem szereted, hogyha beavatkoznak az életedbe a segítő szándékra mindig elutasítóan reagálsz.

Dél-Koreában úgy gondolják, hogy az "AB" vércsoportú emberek vagy zsenik vagy pedig őrültek, attól függően, hogy az illető hogy viselkedik.

Pozitív tulajdonságok: racionális, introvertált, empatikus, szabály követő, nyugodt. 

Negatív tulajdonságok: kritikus, tartózkodó, bosszúálló, határozatlan.

Kihez passzolok/nem passzolok a vércsoportom szerint?
Az "AB" vércsoportú emberek ideális társa az "AB"-s vagy "B"-s vércsoportúak, míg az "0"-s vércsoportúakat kerüljék.

K-Pop idolok, akiknek "AB"-s a vércsoportja:
  • V (BTS)
  • SunMi
  • Ken (VIXX)
  • Hani (EXID)
  • Felix (Stray Kids)
  • Jimin (AOA)
"0" vércsoport
Jellemzése: A "0"-s vércsoportú emberek két jelzőt is kaptak, az egyik a "harcos", míg a másik a "vezető". Ha te is "0"-s vércsoportú vagy, akkor egy társaságkedvelő, szenvedélyes és kifejező személyiség vagy, aki képes másokat halálra dolgoztatni a siker érdekében, és abszolút meggyőződésed az, hogy nyertesen fogsz kikerülni a dologból. Mivel hiszel magadban és a győzelemben, képes vagy gondolkodás nélkül kockázatot vállalni azért, hogy elérhesd a célodat. Nem csak szavakkal beszélsz, hanem tettekkel is, ezért sokan tisztelnek téged. Nagyon őszinte vagy, így ami a szíveden az a szádon is, kimondod mindig, amire gondolsz, ezért sokan arrogánsnak, makacsnak és nagyképűnek gondolnak. Utálsz veszíteni, ezért gondjaid akadnak a kompromisszummal és nem tudsz bocsánatot kérni, ha hibázol. Erős a fizikumod, ezért ezen vércsoportúak közül gyakran kerülnek ki élsportolók.   

Pozitív tulajdonságok: ambiciózus, erős, egészséges, magabiztos. 

Negatív tulajdonságok: arrogáns, hiú, könyörtelen, érzéketlen.  

Kihez passzolok/nem passzolok a vércsoportom szerint?
Az "0" vércsoportú emberek ideális társa az "A"-s vagy "B"-s vércsoportúak, míg az "AB"-s vércsoportúakat kerüljék.

K-Pop idolok, akiknek "0"-s a vércsoportja:
  • SUGA (BTS)
  • Jessi
  • YongGuk (ex-B.A.P)
  • Hyerin (EXID)
  • Sanggyun (JBJ95)
  • Yeri (Red Velvet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése