Ajánló: Haters/utálók - KÉrdekesség

2016. máj. 8.

Ajánló: Haters/utálók



A témáról: A utálókat (haters) mindenki ismeri, és nem igazán szereti. Személy szerint én úgy gondolom, hogy akinek nem tetszik egy-egy dal/banda stb., akkor ne hallgassa/nézze őket. Vannak olyanok, akik csak azért néznek és hallgatnak egyes bandákat, hogy ki tudják fejezni, mennyire utálják
Jók ezek a számok, viszont egyiket másikat az hallgassa meg, aki érti a mögöttes jelentését is a dalnak.
1.Epik High – Born hater ft. Bobby and B.I of iKON, and Mino of WINNER
Ez az a dal, amiben kimondják azt, hogy lehet utálni, attól se neked nem lesz jobb, se nekem… azaz engem pont nem érdekel, de hajrá. Nem csak a külsőből ered valaki népszerűsége, vagy tehetsége. A zenék, a rímek és a koncepciók mögött is csak ők, a „szörnyek” rejlenek. Arról is van szó, hogy ki honnan jutott és hova, majd haters közösség fellépéseiről is esik pár szó (vegyük élő példának Tablo egykori zaklatásait többek között a külföldi diplomája miatt).


2.San E –#LuvUHater
San E a megszokott stílusában vágja az utálói szemébe, hogy mit gondol róluk. Belőlük kovácsol még nagyobb hírnevet, ha pedig sokat baszogatják megeszi őket vacsorára. Azt is kimondja, hogy más sem okoznak a betegségen kívül.
„Kedves vásárlók egy biztosítást ajánlok,
Ezek az emberek
Rákot okoznak.”


3.Epik High – Don’t hate me
Mindenki őket szidja, egyáltalán miért utálják őket? Bűnbakok mindig kellettek az embereknek és pszichológiailag bizonyított, hogy az esetek többségében tudatosan keresnek is egyet – általában a leggyengébb személy a legideálisabb. Cuki csomagolásban, sokat mondó szöveggel itt is van egy másik utálóknak szóló száma az Epik High-nak.


4.Hyuna – Black List ft. LE of EXID
Ez a szám talán annyira nem csap oda az utálkozóknak, de mégis van benne valamiféle „majd én meg mutatom” hangzás. Az utálókat megszemélyesítik LE-vel, egy emberként kezelik őket. Egy figyelmeztetést, megalázkodást követelnek, bár ezt nem mondják ki kereken, inkább elrejtik a sorok között a jelentéseket.


5.Cheetah – Coma
Ez az egyik Unpretty Rapstarban előadott száma, ami végül is az eltűnésről, a lenézésről szól, de az utálókat illetve a tudatlanokat is megemlíti.
„Bár visszautasítottam, hogy virág legyek, egy értelmiségi lettem a virágok között”.
Érdemes legalább egyszer végig hallgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése