Egy kis gasztronómia : Tongbaechu-kimchi - KÉrdekesség

2018. jún. 12.

Egy kis gasztronómia : Tongbaechu-kimchi

A receptekért köszönet a Koreai Nagykövetségnek. Minden jog őket illeti.
Töltött Kimchi ( Tongbaechu-kimchi)
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fej kínai kel
• 1 csésze durva só (tengeri só)
Töltelékhez:
• 1 db kínai jégcsapretek
• 1 csésze koreai csilipaprikapor
• 1/3 csésze garnélarákszósz
• 1 db gyömbérgumó
• 2 ek. zúzott fokhagyma
• 1 db nagy zöldhagyma
• ¼ csomag nagyon zsenge, vékony szálú újhagyma
• ½ csésze édes rizsliszt (búzaliszt)
• cukor
• só
Elkészítés:
1.Távolítsd el a káposzták torzsáját, a fejeket pedig vágd négyfelé.
2. 10 csésze vízből és 1 csésze sóból készíts sóoldatot, és áztasd be a káposztafejeket kb. 2-3 órán keresztül. Amikor a káposzta átvette a só ízét, és kissé megereszkedett, öblítsd le alaposan hideg vízzel, és csepegtesd le.
3. Amíg a káposzták a sóoldatban áznak, főzd fel a ½ csésze édes rizslisztet ½ liter hideg vízzel. Forrásig főzd nagy lángon, majd állandó kevergetés mellett még 5 percig kis lángon. Az elkészült édes rizsmasszát hűtőben lehűtjük. Az édes rizslisztet búzaliszttel helyettesíthetjük!
4. Vágd fel keskeny csíkokra a retket, vágd apró szeletekre mindkét zöldhagymát. Aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért.
5. Keverd el jól a fűszerpaprikát a lehűtött édes rizsmasszával, add hozzá a felvágott retekhez, és kevergesd addig, amíg az egész piros színűvé nem válik.
6. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, az apró szeletekre vágott zöldhagymát és gyömbért, a garnélarákszószt, a friss újhagymát, 1 tk. cukrot, majd sózd meg, és jól keverd össze.
7. A 6. pontban elkészített tölteléket simítsd egyenként a káposztalevelekre.
8. Helyezd a töltött káposztát nagy műanyag dobozokba, és érleld először szobahőmérsékleten egy egész napig, utána hűtőben tárold. Tálaláskor a kimchit vágd fel a megfelelő méretre
Rebeka
cr:nlcafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése