Egy kis gasztronómia : Japchae - KÉrdekesség

2018. jún. 15.

Egy kis gasztronómia : Japchae

A receptekért köszönet a Koreai Nagykövetségnek. Minden jog őket illeti.

Marhahúsos-Zöldséges Tészta ( Japchae)
Hozzávalók (4 személyre):
• 15 dkg marhahús
• 15 dkg édesburgonya
• Üvegtészta (dangmyeon)
• 1 ½ ek. szójaszósz
• 1 ek. cukor
• 1 ek. őrölt szezámmag
• ½ répa
• ½ piros paprika
• ½ zöldpaprika
• 11 gerezd fokhagyma
• ½ teáskanál só
• 1 db hagyma
• 5 db szárított barna shiitake gomba
• szójaszósz
• cukor
• szezámolaj
• 1 tk. só
• 1 db tojássárgája
• 1 db szárított vargányagomba
• fenyőmag
Fűszerszósz:
• 2 ek. szójaszósz
• 1 ek. cukor
• 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• fekete bors
• 1 ek. szezámolaj
Elkészítés:
1. Vágd keskeny csíkokra a sovány marhahúst, és hagyd állni a fűszerszószban.
2. Vágd keskeny csíkokra a répát, a paprikát és a vöröshagymát. Kevés só hozzáadásával olajozott serpenyőben enyhén pirítsd meg őket.
3. Áztasd be a szárított barna shiitake gombát meleg vízbe, és vágd keskeny csíkokra, majd kis szójaszósz (½ ek.) hozzáadásával olajozott serpenyőben enyhén pirítsd meg.
4. Süsd meg a pácolt marhahúst az áttört fokhagymával, és amikor elkészül, tedd bele a 3. pontban elkészített gombát, és pirítsd tovább kb. 1 percig.
5. Főzd meg az üvegtésztát, amelyet meleg vízben előre megpuhítottál, majd öblítsd le hideg vízzel. Vágd fel kb. 20 cm-es darabokra, és keverd el szezámolajjal.
6. Keverd össze a 2., 3., 4. pontban előkészített alapanyagokat, és fűszerezd szezámolajjal, sóval, valamint fekete borssal (ízlés szerint kis cukorral vagy szójaszósszal ízesítjük).
7. A 6. pontban elkészített keveréket tedd tányérra, és díszítsd a megsütött és csíkokra vágott tojássárgájával, vargányacsíkokkal és fenyőmagvakkal.
cr:nlcafe.hu
Rebeka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése