Sztárkatonák - KÉrdekesség

2017. jún. 18.

Sztárkatonák

Mint tudjuk Dél-Koreában kötelezik a férfiak katonai szolgálatát, s ez alól kedvenceink sem kivételek. Mostanában nagyon témában van ez a dolog (például a TOP botrány miatt), így gondoltam sorra vehetnénk, amit tudni lehet róla.

Miért kötelező a sorkatonaság?
Aki ismeri a történelmet, azt is tudja, hogy Észak-, és Dél-Korea a mai napig hadban állnak egymással, az 1953-as tűzszünet óta még mindig nem kötöttek békét. A fenyegetőzések mellett, bármikor érheti őket komoly támadás is,ezért Dél- Korea felkészülten áll hozzá a mindennapokhoz. Épp emiatt egyértelműen fontos szerepet foglal el az életükben a katonaság,és véresen komolyan is veszik.

Az (általánosságban, de elhúzódhat) 21 hónapra bevonulók megterhelő kiképzésen vesznek részt. 19- és 31 éves közötti férfiaknak mindez kötelező (koreai életkor számítással, egyébként ez 18-30 év), ám vannak akik felmentést nyernek el, valamilyen betegséggel, testi rendellenességgel, stb. Ezekhez a felmentésekhez több híresség negatív története is kötődik, mint például MC Mong ügye, de sorolhatnánk még. Persze emellett vannak nagyon tisztességes, kötelességtudó sztárok is az iparban, akik nem folyamodnak egyéb cselekhez, hanem megcsinálják úgy a szolgálatot ahogy illik.

Pár példa, azok közül akik letudták már a szolgálatot, vagy épp töltik. Persze ezt is sorolhatnánk tovább, a legnépszerűbbeket próbáltam összeszedni...

SUPER JUNIOR - EUNHYUK

 SUPER JUNIOR - SHINDONG

BI RAIN ÉS KIM JAEWOOK



JYJ - JAEJOONG

TVXQ - YUNHO

SUPER JUNIOR - SUNGMIN

SUPER JUNIOR -DONGHAE

SUPER JUNIOR - SIWON ÉS TVXQ - CHANGMIN


SUPER JUNIOR - LEETEUK 

SS501 - KIM HYUNJOONG

JYJ - XIA JUNSU
Ide tartoznak persze, az idősebb hírességek is, akik már rég túl vannak a szolgálatukon, köztük PSY, akinek szintén botrányban volt része, akárcsak Rainnek, és TOP-nek. PSY-nak kétszer kellett letöltenie a kötelességét, hibái miatt. Emellett lehet, hogy az épp gyógyuló TOP-ra is ez vár. Sokak szerint kivételeznek a sztárkatonákkal, és engedékenyebbek velük, több kimenőjük van, ezt bizonyítva azzal,hogy Rain is többször is randevúzott Kim TaeHeevel a szolgálat ideje alatt. Bár a kivételezés nem biztos,hogy a megfelelő szó lenne, hiszen az elkövetett bűnökért a hírességeket is meghurcolják (talán még jobban is). 

Pár híresség pedig arra a példára, hogy ki fog hamarosan bevonulni...

2017:
-Super Junior: Kyuhyun
-BIGBANG: GD és Taeyang
-2PM: Taecyeon és Jun.K
  • TaecYeon, mint igazi beastly idol és hazafi férfi, a katonaság miatt még az amerikai állampolgárságáról,zöldkártyájáról is lemondott. Teljesen felkészült arra,hogy a bandából elsőként lépjen be a hadseregbe. Egészségügyi okok miatt (porckorongsérv, rossz látás, és a régebben eltört karja okán) azonban alkalmatlannak bizonyult a feladatra. TaecYeon viszont két műtéten is átesett azért, hogy letehesse a szolgálatát.
-Seo Inguk
  • A színész, énekes már március 28-án bevonult, azonban 4 nappal később haza is tért. Ennek oka pedig az volt, hogy egy egészségügyi problémája van a bal bokájával, amivel eddig is tisztában voltak, de mégis engedélyezték a besorolását. Észrevették a sérülés súlyosságát, így kezelésben részesítették. Ekkor még azt nyilatkozták, hogy egy következő vizsgálat után még visszatérhet a hadseregbe, azonban a vizsgálaton 5-ös erősségű egészségügyi minősítést kapott így alkalmatlannak ítélték katonai szolgálatra, ami tehát azt jelenti, Seo InGuk egészségi állapota nem felel meg a sorozásra.

-Lee Minho
-ZE:A: Hwang Kwanghee
-Kim Soohyun
-Beenzino
  • A rapper szintén ebben az évben vonul be, és még egyik számának a dalszövegébe is belecsempészte ezt a hírt "Túl híres vagyok, hogy elkerüljem a hadsereget". A közeljövőben már át veszi a papírjait is. Beenzino először a rendőr-kapitányságra jelentkezett, azonban később meggondolta magát, és a hadsereghez fordult. Reméljük a gyönyörű modell barátnője Stefanie Michova képes lesz 2 évet várni rá!
-2AM: Im Seulong
  • Seulong, mint Beenzino legjobb barátja szintén a rendőrséghez szeretett volna csatlakozni, azonban elvileg elutasították onnan. Lehetséges, hogy a rapper épp ezért gondolta meg magát, hogy a barátjával együtt töltsék le a szolgálatot. Seulong azonban a rendőri elutasítás ellenére készen áll, arra, hogy bevonuljon a hadseregbe.
2018:
SHINee: Onew
BIGBANG: Daesung
2PM: Chansung,Wooyoung,Junho
  • Amíg a csapat rangidősei az "old boys" egy része (Nichkhun kivételével), Taecyeon és Jun.K szolgál a hadseregben a "young boys" a szóló karrierjükre koncentrál japánban, és remélhetőleg koreában is. Majd 2018-ban együtt fognak bevonulni. 2018-ban a 6 tagú 2pm 5 tagja egyszerre fog majd szolgálni. 
2AM: Jokwon
CNBlue: Yonghwa
Beast/Highlight: Doojoon,Hyunseung, Junhyung

2019:
SHINee: Jonghyun
EXO: Xiumin
BIGBANG: Seungri
CNBlue: Jonghyun
FTIsland: Jonghoon,Kikwang
BTOB: Eunkwang, Minhyuk

2020:
SHINee: Minho, Key
EXO: Suho
WINNER: Jinwoo
FTIsland: Jaejin
CNBlue: MinHyuk, Jungshin
Beast/Highlight: Dongwoon
BTOB: Changsub

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése