Idolok akik elhagyták a csapatukat - KÉrdekesség

2017. jún. 26.

Idolok akik elhagyták a csapatukat

Nagyon sok az olyan kpop banda ahol több taggal kezdik a pályafutásukat, mint ahogy azt évekkel később folytatják. Rengeteg sztorit sorolhatnánk, hogy mikor, ki,hogyan és miért hagyta el a csapatát. Vannak akik egészségügyi problémák okán, s olyanok is akik csak más karrierre vágynak, esetleg nagyobbra törekednek, szólóban képzelik el magukat továbbra, vagy épp olyanok, akik pont elhagyni akarják véglegesen az ipart, és magánéletükkel szeretnének foglalkozni.



2AM - SEULONG, JINWOON, CHANGMIN


Még régebben a JYPE kijelentette, hogy a "balladacsoport" nem oszlik fel, azonban Changmin, Seulong és Jinwoon úgy döntött, hogy nem újítja meg ennek ellenére sem a szerződésüket, és más kiadónál próbálják ki magukat. A többvállalatos csoportok nem nagyon vannak, hiszen túl bonyolult volna, és nem működne, azonban a fanok még mindig reménykedtek, hiszen feloszlás nélkül szakadtak el a tagok egymástól. Sajnos nem tértek együtt vissza, így 2016-ban a banda végleg fel is oszlott.

MBLAQ - LEE JOON, THUNDER


2014 decemberében jelentették be, hogy Lee Joon és Thunder nem köti meg új szerződését a J.Tune Camp-al, amely okán az MBLAQ öttagú csoport háromtagúvá lett. Lee Joon színészi karrierbe szeretett volna fogni, Thunder pedig zenei tanulmányait folytatta ezután. A fennmaradó tagokkal,  Seunghoval, Mirrel és  G.O-val új albumot adott ki az MBLAQ az újév elején.

SNSD - JESSICA JUNG


A Girls' Generation vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb lánycsoport koreában. Azonban zűrzavar érte csoportot 2014-ben mikor a 9 tagú banda 8 tagúvá vált, hiszen Jessica kilépett. Leginkább magánéleti okai voltak a döntésének.

T-ARA - HWAYOUNG, AHREUM


Miután Hwayoung 2012-ben elhagyta a bandát csúnya pletykák léptek a felszínre a vállalat vezérigazgatója felől. A tagok, és Hwayoung elmondása szerint a netizenek csak felfújták a dolgot, és csupán nézeteltérések miatt lépett ki. Ahreum távozásának bejelentése egy olyan videón keresztül jelent meg, amelyet a vállalat 2013 júliusában adott ki, s azt állították benne, hogy folytatni fogja szólistaként, de azóta egyikőjükről se igazán lehetett hallani. 


WONDER GIRLS - SUNMI, HYUNA



A 2007-ben debütált  Wonder Girls hamar sikereket ért el. Hyuna azonban visszavonult a csapatból a szülei miatt, mert aggódtak az egészségügyi állapotáért - ugyanabban az évben. 
Sunmi 2010-ben hagyta el a csapatot, hogy újra koncentrálhasson a tanulmányaira, miután félbehagyta az iskolát 2009-ben. Mindezek ellenére mindketten aktívak a kpop világában újra! Hyuna egy másik kiadónál szerződött le, és újradebütált a 4Minute-tel,egyben szóló énekesnőként is működött, és a Trouble Maker duó tagja is lett Hyunseunggal az akkori BEAST-ből (most Highlight).  Sunmi a JYPE-nál maradt és újra debütált szólóénekesként 2013-ban. Mára már a 4Minute is feloszlott, így Hyuna csak szólóénekesként, és a megújult Trouble maker duó helyett a Triple H trió egyetlen női tagjaként folytatja karrierjét.

EXO - KRIS, LUHAN


Az EXO-L-eket sokkolta a hír, amikor Kris hirtelen felszólalt az SM Entertainment ellen 2014 májusában, csak egy héttel az EXO szóló koncertje előtt. 
Sok spekuláció keletkezett ennek az okáról, beleértve a túlhajszoltságot és azt, hogy a csapat koreai tagjai másféle bánásmódban részesültek. Azonban a probléma csak nőtt, amikor Luhan kilépett  hasonló okok miatt. Mind a ketten aktívak Kínában szólóénekesként; viszont a perek nem záródtak le és az SM továbbra is folytatja a harcot, hogy blokkolja a munkájukat.

DBSK - JAEJOONG, YOOCHUN, JUNSU


2009-ben Jaejoong, Yoochun és Junsu, a csoport 3/5-e, az SM ellen nyújtott be keresetet a 13 éves szerződéseikre  és a nyereségelosztások tisztességtelenségeire hivatkozva. A bíróságon egyetértettek, szerződésüket felfüggesztették. A JYJ-t egy másik vállalatnál alapították. Bár még mindig aktívak és kiadják az albumokat, tiltják őket a koreai három legnagyobb hálózaton, -valószínűleg az SM befolyása miatt- és nem játszhatnak zenés műsorokon. A fennmaradó két tag, Yunho és Changmin továbbra is TVXQ-ként működik.

2PM - JAY PARK


Jay Parknak ma az AOMG vezérigazgatójaként van hatalma, és híres szólista, emellett gyakran együttműködik más előadókkal. Azonban ezelőtt, valóban a 2PM leadere volt, de egy évvel a debütálásuk után 2009-ben elhagyta a híres fiúbandát. Ennek az oka az volt, hogy a netizenek sikeresen felkutatták a régi myspace fiókját, majd kitört ebből a botrány, hiszen Jay elégedetlen megjegyzéseket tett a koreai kultúrára. Jay hivatalos bocsánatkéréseket bocsátott ki, de ez természetesen nem volt elég a netizeneknek, elvileg még peticiót is hoztak létre az utálkozás mellé, hogy tegyék ki őt a 2PM-ből és küldjék vissza Amerikába. Jaebum bejelentette,hogy elhagyja a bandát, hogy a többi tag továbbra is sikeres lehessen, és visszatér az USA-ba,felszólítva a JYPE-t miszerint engedje el a szerződést. Ezután 2010-ben visszatért Koreába, és miután a hip-hop világával megszállta a fanokat ismét híres, és sikeres lett az AOMG mögött állva, mint vezető.

DAY6 - JUNHYUK


Junhyuk nem sokkal a debütálás után, pontosabban az első fansign után valamennyivel lépett ki a csapatból, magánügyre hivatkozva. Elvileg ez a magánügy az volt, hogy a fansign alkalmával Junhyuk megismert egy lány rajongót akibe beleszeretett később, így sajnos el kellett hagynia a csapatot.







2 megjegyzés:

  1. Sunmi 2015-be újra Wonder Girls tag lett,EXO-ból Tao is kilépett.

    VálaszTörlés
  2. +BTS debüt előtt-ben i11evn rappelt YoonGi ellen,és nem Iron^^

    VálaszTörlés