Ajánló: "Kövess engem, én vagyok a legjobb" - KÉrdekesség

2016. ápr. 23.

Ajánló: "Kövess engem, én vagyok a legjobb"



Sziasztok! Itt is van a heti zeneajánló, szombaton, ahogy ígértem^-^ Kíváncsian várom a véleményeteket, mit lehetett volna beleírni vagy csak a témával kapcsolatos gondolataitokat is megoszthatjátok itt. Na, nem szövegelek tovább, jó olvasást!:"D 


Pár szó a témáról: Nem is tudom, mit írjak ide, annyi gondolat kavarog a fejemben. Valami ilyesmit kéne, azt hiszem; ha nem vagy a legjobb, a legsikeresebb nem leszel senki a Világban. Ha valaki akarsz lenni, akkor ahhoz lélekszakadva hajtanod kell és – sajnos – lehet, hogy át kell lépned embereken a saját célod érdekében. Reméljük, azért ez elkerülhető. Legyél a legjobb és kapkodnak majd érted, a társadalom és az emberek átka talán ez. Hogy mindig a legjobbat akarjuk, keressük, és nem vagyunk megelégedve azzal, amink van. Elég a szövegelésből, a végén még halálra untatnálak titeket, jöjjenek a zenék!

1.2NE1 – I’m the best
Úgy gondolom, hogy ezt a számot nem kell senkinek bemutatnom. A bandát végképp nem. Nem nagyon tudok mit írni róla – valószínűsítem, hogy nem egyszer hallgattátok már meg – talán csak annyit, hogy tudnod kell magadról miben vagy a legjobb és mikor kell mindent beleadnod. Legyél önmagad is, hiszen ettől vagy, aki vagy, tehát, csak annyit kell tenned, hogy kövesd a megérzéseid, az ösztöneid. Ismerd meg magad, de a legfontosabb, hogy ne a társadalom nyomására változz. Az élet rajta fogja hagyni a nyomait a személyiségeden, nem kell ehhez még más is. Tudd, mit akarsz az életben, és annak minden területén és szerezd meg, mert képes vagy rá.
Kinek ajánlom? Annak, aki bizonytalan saját magában, a kis világában és a nagy Világban is. Mindenképpen hallgassátok meg ezt a számot, lelket fog önteni belétek.

2.2NE1 – Follow me
Kövessük a 2NE1-t és legyünk rebellisek! Azért ezt ne vegyétek véresen komolyan… csak annyira, hogy nem olvadjatok bele a szürke embermasszába. Komolyra fordítva a szót. Ki akar tömegtermék lenni? Kezeket fel? Mindenkit látok ám! …Senki? That’s perfect! Akkor értsünk egyet a lányokkal és legyünk önmagunk és ne hagyjuk, hogy beskatulyázzanak minket. Nem csak szép-buta, okos-csúnya párhuzamok, rosszabb esetben sztereotípiák vannak. Lehetsz szép és okos is, csak legyél önmagad és merj nagyot álmodni. Győzd le a társadalom által állított korlátokat, saját magad miatt.
Bárkinek ajánlom, hiszen mindenkinek van olyan napja, amikor mindent és mindenkit a pokolba kíván és utálja az életét. Meg tudod változtatni az életed, csak meg kell tenned az első lépéseket hozzá. Nekem sikerült, most rajtotok a sor, hogy megpróbáljátok.

3.Hyuna ft. Zico (vagy Dok2) – Follow me
Ahhoz, hogy te legyél a legjobb, neked kell a legerősebbnek lenned. A legkitatóbbnak. Ha nem elbuksz – bár ezt a dalszöveg nem mondja ki szó szerint, mégis ott van az agyad hátsó zugában, hogy erről van szó. Mikor minden szem rám szegeződik, szárnyalok – mondja Hyuna. A legjobb helyen, a legjobbkor kell ott lenned –mert miért ne? –legyél a legjobb is. A területen, ahol dolgozol, tanulsz, legyél a sztár és mindenki irigykedni fog rád. Mindegy ki tapos el vagy próbálja meg, állj fel és büszkén menj tovább az utadon.
Ezt is a többségnek tudnám ajánlani, hiszen mindennap kerülünk konfliktusba vagy valami (lelkileg is) fájdalmas dologba. Merítsetek erőt ebből és járjátok tovább az utatokat és akkor meg fog találni az, amit nagyon szeretnél.

4.Topp Dogg – Say it /Follow me/
Magasabbra akarunk törni, olyanok akarunk lenni, akikre felnéznek, akikből ikonok lesznek. Nos, ezt könnyű mondani, azonban nem olyan egyszerű elérni. Valahol azért el kell kezdeni, nem? A magabiztosságban és az óvatosságban is benne rejlik ennek a lehetősége, csak okosan kell kihasználnunk a lehetőségeinket. Emellett persze a legjobbra vagy a még jobbra való törekvést sem hanyagolhatjuk el – ez mindennek az alapja. Dobjuk félre az önzőségünket, és akiket most felsegítünk, lehet, hogy megalapozzák a jövőnket. Ki tudja. Ebben a dalban leginkább a fiúkról és az ő nehézségeikről hallhatunk még is valami ilyesmit akarnak elmondani, így szerintem jól tettem, hogy ide írtam ezt a számot. Ki kell törnünk a korlátok közül és önmagunknak kell lennünk, bármilyen az adott körülmény.
Szóval, mondd ki! Mi akarsz lenni? Sikeres? Akkor érjétek el, amit akartok, az álmaitokhoz pedig foggal-körömmel ragaszkodjatok, hiszen ez tesz titeket öntudatok, gondolkodó emberekké. Ha van egy célotok, és bármilyen lehetetlennek tűnik, próbáljátok meg elérni, utána már nem fogtok azon búslakodni, hogy miért nem próbáltam meg?
A tovább tanulóknak ajánlom legfőképpen, de bárki mást is hallgathatja, mivel vannak –és lesznek is- olyan napok, amikor hullafáradtan arra fogsz gondolni, hogy te jó ég, mi a fenének kellett ezt nekem elvállalni? Nos a választ először is találd meg magadban, ez a dal pedig segítségedre lehet ebben.

5.GOT7 – Follow me
Bármikor, bárhol is vagy legyél magabiztos és persze önmagad. Tűnj ki az egyéniségeddel a tömegből. Legyen meg a stílusod és a saját ritmusod, ami szerint élsz, kövesd ezt és nem tévedsz el a saját gondolati vagy érzelmi útvesztődben. Legyél gyors és pontos, ha ez meg van, akkor mindenki utánad fog kapkodni, mivel kellesz nekik, azaz hasznos vagy. Ezt jó értelemben vegyétek. A GOT7 a dalban egy lányhoz énekel, de ezek a gondolatok megjelennek a háttérben –a love-on kívül- egy cuki, romantikus csomagolásban.
Ezt is hallgassa meg mindenki, lesz, akit elgondolkodtat, lesz, aki egyszerűen csak élvezni fogja a zenét. Enjoy it!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése